Sepet
Sepette ürün yok.
1500₺ ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ!
1500₺ ve üzeri KARGO ÜCRETSİZ!
Çiftliğimizin tek türü Memecik zeytinidir. Güçlü büyüme gösteren bir çeşittir. Kuraklığa çok dayanıklıdır. Aydın ve Muğla bölgesinde bulunur. Meyveleri iri ve oval şekildedir, çekirdeği büyüktür. Memecik zeytini verimli ve yağ kalitesi yüksek bir çeşittir. %28-30 oranında yağ verir.
Hem yağlık zeytin hem de sofralık zeytin olarak değerlendirilmeye uygundur. Yağ kalitesi yüksek ve uzun süre depolamaya uygundur.
Dağ çileği genellikle ılıman bölgelerde yetişen ve leziz bir meyvedir. 1 – 2 cm büyüklüğündeki yuvarlak ve pütürlü meyveler olgunlaşmadan önce yeşil, olgunlaştıktan sonra kırmızı renge bürünür. 5-10 metre boylanma yapar. Tüysüz, üst yüzü parlak yeşil, alt yüzü daha açık yeşil, kenarları testere dişli, uçları sivri yaprakları vardır. Çiçekler beyaz renklidir. Meyveleri toplanmazsa 1 sene boyunca bitki yeni meyveler verene kadar dalında kalabilmektedir. Antioksidan deposu olan bu bitki meyve olarak tüketilebileceği gibi reçel ve komposto yapımında da kullanılmaktadır.
Adaçayı yapraklı laden Cistaceae familyasından bir bitkidir. Yaprakları adaçayı yapraklarını, çiçekleri kuşburnu çiçeklerini anımsatır.
Herdem yeşil bir çalı bitkisidir.
Karabaş otu, Akdeniz ülkelerinde kendiliğinden yetişen ve çok yıllık bir bitkidir. Oldukça faydalı bir bitki olan karabaş otu, ilkbahar mevsiminde mor veya pembe çiçekler açar. Yaprakları çay olarak da kullanılır. Hafızayı güçlendirir ve zihinsel yorgunluğu giderir. Depresyon ve anksiyete semptomlarını önler, rahatlatır.
Pembe çiçekli laden, Cistaceae familyası içerisinde yer alan, sık dallı, herdem yeşil bodur bir çalı türüdür. Mart-Haziran aralığında çiçeklenir. Yaprakları çay olarak da kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendiricidir. Demlenen çay aynı zamanda yaraların üzerine uygulandığında da iyileştirici özelliği vardır.
Akdeniz havzasında yayılış gösteren bir türdür. Yapraklar uzun ve dar, uçlarda sivrilir. Haziran-Kasım aralığına çiçeklidir. Yaprakları yara iyileştirici ve kanama durdurucu olarak kullanılır. Yaprakları banyo suyuna eklenerek eklem ağrılarını gidermek için kullanılır.
Bitki doğal olarak Afrika ve Avrasya’da yayılış gösterir. Kayalık yamaçlar, deniz kenarı ve makilik alanlarda görülür. Son dönemlerde peyzaj mimarisinde de sıklıkla kullanılmaktadır.
Cins Akdeniz havzasına özgüdür. Çiçekleri beyaz ya da soluk pembe renklidir. Tarihte geleceğin simgesi olarak bilinen bitki, nazardan korumak adına çiftlik girişlerine dikilirmiş. Bizde de örneklerini görebilirisiniz.
Bitki doğal olarak Afrika ve Avrasya’da yayılış gösterir. Kayalık yamaçlar, deniz kenarı ve makilik alanlarda görülür. Son dönemlerde peyzaj mimarisinde de sıklıkla kullanılmaktadır.
Bitki doğal olarak batı Asya, kuzey Afrika ve Avrupa’da yayılış gösterir. Çiçekleri beyaz ya da pembe renkli olup mevsimi Haziran-Ekimdir. Meyveler olgunlaştığında mavimsi siyah renkte olurlar. Meyvesinden hem yağ hem şarap yapılan tek tür olarak bilinmektedir. Mitolojide de Mars ve Venüs’ün kutsal ağacı olarak kabul edilir. Roma’da da egemenlik sembolü olarak geçmektedir.
Bitki doğal olarak Akdeniz havzasında yayılış gösterir. Çiçekler uzun gövde üzerinde tektir ve değişik renklerde görülür. Antik Yunanca “rüzgarın kızı” anlamına gelir. Antikçağda çiçeklerinin sadece rüzgar estiğinde açtığına inanılırdı.
Bitki doğal olarak Avrupa, kuzey Afrika ve batı Asya’da yayılış gösterir. Yol kenarı ve tarlalarda görülür. Ağustos-Ekim ayında çiçeklenir. Çiçekleri kokusuzdur.
Akdeniz havzasına özgüdür. Soğanlı bitkilerdir. Çiçekler tek ya da şemsiye biçiminde beyaz, sarı ya da her iki rengi de barındırır. Bazı türlerin çiçekleri hoş kokuludur. Antik yunanda karşılıksız aşkın çiçeği olarak geçer.
Çalılıklar ve mak alanlarında yamaçlarda görülür. Çok yıllık otsu br türdür. Ekm-Mayıs aylarında ççeklenr.
Bitki doğal olarak batı Asya ve Akdeniz havzasında yayılış gösterir. Gövde yükselici ve seyrekçe yıldız şeklinde cılız tüylüdür. Yapraklar dairseldir. Ebegümeci ailesindendir. Yaprakları salatalarda kullanılır.
Bitki doğal olarak batı Asya, kuzey Afrika ve Avrupa’da yayılış gösterir. 1 metre büyüyebilir. Gövde diktir. Haziran-ağustos aylarında çiçeklenir. Popüler bir süs bitkisidir.
Bitki doğal olarak Avrupa, Ortadoğu ve kuzey Afrika’da yayılış gösterir. 5 ila 70 cm büyüyebilir. Yaprak kenarları tırtıklıdır. Çiçeklenme zamanı aralık-temmuz aylarıdır. Yaprakları ıspanak gibi pişirilerek tüketilebilir.
Bitki doğal olarak Avrupa’da yayılış gösterir ancak mutfak değeri nedeniyle yaygın biçimde yetiştirilmektedir. Yaprakları kalın ve etlidir. Sarı renkli çiçek açar. Yaprakları çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir. Yaprakları C vitamini bakımından zengindir.
10 metre kadar büyüyebilir. Gövde pürüzsüz beyazdır. Genç sürgünler başlangıçta yeşil, daha sonra kahverengidir. Yaprakları kokuludur, ağustos-eylül aylarında meyvesini verir.
Doğal olarak batı Asya ve Avrupa’da yayılış gösterir. 13 metre kadar büyüyebilir. Gövde pullu ve gridir, yaprakları yeşildir. Çiçekler beyaz ve 2 ila 3 cm çapındadır. Çiçekler yapraklardan önce görülür. Nisan-mayıs aylarında çiçeklenir, ekim-aralık aylarında da meyve verir.
Doğal olarak batı Asya’da yayılış gösterir. Ekonomik değeri nedeniyle günümüzde dünyanın büyük bölümünde yetiştirilmektedir. 4 ila 8 metre büyüyebilir. Gövde çapı 30 cm bulabilir. Genç sürgünler başlangıçta yeşil iken zamanla morumsu olurlar ve ikinci yılda gri renge dönüşürler. Çiçekler yapraklardan önce belirir, 4 cm çapında, beyaz ya da pembe renklidir. Mart-nisan aylarında çiçeklenir.
Doğal olarak batı Asya ve Avrupa’da yayılış gösterir. 13 metre kadar büyüyebilir. Gövde pullu ve gridir, yaprakları yeşildir. Çiçekler beyaz ve 2 ila 3 cm çapındadır. Çiçekler yapraklardan önce görülür. Nisan-mayıs aylarında çiçeklenir, ekim-aralık aylarında da meyve verir.
Gövde kabuğu altlarda kalın, koyu kahverengi pullu iken üstlerde incedir. İnce dallıdır. 35 metre kadar büyüyebilir. Kozalak zamanı kasım-şubat aylarıdır.
Bitki doğal olarak Akdeniz havzasında yayılış gösterir. 20 metre büyüyebilir. Tepesi düz, sık dallı ve taç şemsiye biçimlidir. Bu özellikleriyle diğer çam türlerinden ayırt edilir. Kozalak zamanı mayıs-eylül aylarıdır.
Bitki doğal olarak dünyanın ılıman bölgelerinde yetiştirilmektedir. Ekonomik değeri en yüksek kaktüs türüdür. 3 ila 5 metre büyüyebilir. Gövde 30 ila 45 cm çapa ulaşabilir. Çiçekler beyaz, sarı ya da kırmızı olabilir. Meyveleri de sarı, turuncu ve mor renklidir.
Optimum koşullarda 60-80 cm’ ye kadar çap yapabilen ve 120-150 cm’ ye kadar boylanabilen bir bitkidir. Yeşil, sarı lekeli yapraklara sahiptir. Tam güneş isteği olan bir bitkidir. Yaz sonu ve sonbaharda oluşan renkli püskülü vardır.
Her dem yeşil bir türdür. Çiçekleri iridir. Akdeniz havzasına özgüdür.